Wereldrecord: 24 uur van Le Mans op 2 penlite batterijen

Auteur: , 20 Reacties

Toyota moet de productie van de Prius temperen omdat acculeverancier Panasonic niet aan de vraag naar accu's kan voldoen. Zou het er misschien iets mee te maken hebben dat Panasonic te druk bezig was met het vestigen van hun eigen wereldrecord voor de 24 uur van Le Mans.

Elektrische voertuigen zijn de toekomst, dus Panasonic doet als grote batterijenboer graag aan een beetje promotie. Men heeft ervoor gekozen om een bijzondere prestatie te leveren op het Franse circuit van Le Mans.

Met hun driewielrobot Evolta-kun heeft Panasonic een record gevestigd dat goed is voor een notitie in het Guinness Book of World Records. Het blauwe Manga-achtige figuurtje reed 24 uur lang op twee Panasonic AA-batterijen. Bij een snelheid van 1 kilometer per uur werd een totale afstand van 24 kilometer afgelegd, waarbij de besturing via infrarood plaatsvond.

Het was net echt, want bij de eerste poging kreeg Evolta-kun na een uur problemen met het linker voorwiel waardoor de poging moest worden gestaakt. Bij de tweede poging werd wel netjes 24 uur volgemaakt. Zelfs na 24 uur reed het driewielertje nog stug door, dus daar kunnen de Duracell konijntjes een flink puntje aan zuigen.

Maareh…, je zult er 24 uur naar moeten kijken, wat een straf!

24 uur van Le Mans op 2 penlite batterijen