Opel vakbond: “Volkswagen chanteert Magna”

Auteur: , 34 Reacties

We hoorden al eerder geluiden dat Volkswagen niet zo blij zou zijn als Magna uiteindelijk Opel zou kopen. En nu de deal tussen die partijen weer iets dichterbij lijkt te komen heeft VW baas Martin Winterkorn weer eens van zich laten horen. Afgelopen vrijdag zei Martin Winterkorn dat als Magna Opel koopt hij ernstig gaat heroverwegen of VW nog wel zaken wil doen met Magna. Volkswagen is namelijk een zeer belangrijke klant van onderdelen leverancier Magna. En vandaag slaat Opel vakbondsleider Klaus Franz keihard terug, hij vindt dat de dreigementen van VW neerkomen op chantage.

Het is overigens nog maar zeer de vraag of Volkswagen daadwerkelijk over zal stappen op een andere leverancier. De belangrijkste leverancier van VW op dit moment is namelijk het Franse Faurecia. En de belangrijkste eigenaar (meer dan 70%) van dat bedrijf is PSA (Peugeot Citroen), dat is zeker even schrikken voor alle VAG fanboys? VAG koopt het bulk van zijn onderdelen bij Peugeot-Citroen…

Ford heeft al aangegeven dat ze er geen problemen mee hebben als Magna Opel zal overnemen. Helemaal omdat Magna al meerdere malen heeft aangegeven dat ze een sterke scheiding zullen aanbrengen tussen de onderdelen tak van het bedrijf en de productietak.

Magna Steyr bouwt nu namelijk ook al de volgende auto’s: BMW X3, Mercedes-Benz G-Klasse, Chrysler 300C, Jeep Commander en Grand Cherokee. En in de toekomst komen daar nog de MINI Countryman, Aston Martin Rapide en de Porsche Boxster/Cayman (2012) bij. En al die merken maken zich nergens zorgen over. Het lijkt er dus op dat Volkswagen voornamelijk lekker wil zeuren. (via: reuters.com)