Libische leider Ghadaffi ontwerpt “The Rocket”

Auteur: , 80 Reacties

De Libische leider Muammar Ghadaffi heeft gisteravond twee prototypes voorgesteld van 'The Rocket'. Dit gebeurde om te vieren dat hij 40 jaar geleden door een staatsgreep de macht greep in Libië. En blijkbaar kan 'Broeder Leider' (zoals hij graag wordt genoemd) ook auto's ontwerpen, of dat denkt hij tenminste...

Samen met het Italiaanse Tesco TS zijn twee modellen ontworpen die volgens Ghadaffi “de toekomst van de auto-industrie” moeten voorstellen. Tijdens het ontwerpen heeft Ghadaffi zich gelukkig als een echte dictator gedragen:

“Tijdens de realisatie van deze auto heeft de technische ploeg van Tesco TS de ideeën van de ontwerper, de leider (Moammar Kadhafi), naar de letter gevolgd, om de perfecte auto volgens de visie van de leider te produceren”

Volgens een anonieme werknemer van Tesco TS is er in het interieur leer en Libisch tapijtwerk gebruikt zijn. De kosten van de prototypes zijn zo’n 2 miljoen euro.

Onder de motorkap vinden we een motor die 230 pk levert. “The Rocket” is 5,50 meter lang, 1,87 meter breed en weegt 1.860 kilo.

Er wordt nog onderzocht of “The Rocket” in Libië gebouwd kan gaan worden.

Ghadaffi The Rocket

Ghadaffi The Rocket

Ghadaffi The Rocket

Ghadaffi The Rocket

Ghadaffi The Rocket

Met dank aan iedereen voor de tip!