De gemuteerde Volvo C70 in Frankfurt

Auteur: , 25 Reacties

Het blijft een beetje een raar ding met die nieuwe neus, maar het kleurtje is officieel lekker. Daarom nu hier, vers uit Frankfurt, meer foto's van de Volvo C70 facelift.

Nu ben ik misschien wel wat streng als het om het uiterlijk van deze C70 gaat. De C70 oogde voorheen betrekkelijk suf en had bij lange na de uitstraling van zijn voorganger niet. Misschien is wel vast te stellen dat deze facelift de auto weer wat méér uitstraling heeft gegeven. Hadden ze echter die koplampen niet gewoon kleiner kunnen maken? Dat extra glim-randje wat naar de voorruit reikt is helemaal niet nodig.

Laten we zeggen dat vanillewit gewoon het beste in de C70 toont. Lampenkapjes zijn nog steeds welkom, en als we nog even wachten zal Heico binnenkort vast wel iets introduceren.

De C70 is nog steeds met 2.4 benzine vijfclinder, T5, 2.0 diesel en D5 verkrijgbaar. Geen van allen echt zuinig, geen van allen heel schoon. De T5 en D5 rijden wel heel lekker, met of zonder automaat. Vooral het cruisen in lage toeren gaat erg lekker met deze turbo’s. Wil je de Nordschleife op, dan kan het dak het beste dicht. Op die manier heb je binnen 30 seconden zomaar een auto met 15% meer torsie-stijfheid.