ING kapt per direct met sponsoring Renault F1

Auteur: , 41 Reacties

Met dank aan de Flavio Briatore en zijn 'crashgate'.

De opzettelijke crash van Nelson Piquet junior is voor de Nederlandse bank reden genoeg om alle banden met het franse F1 team te verbreken. Piquet Junior kreeg bij de GP van Singapore vorig jaar de opdracht opzettelijk de muur in te vliegen zodat teamgenoot Alonso op een frauduleuze manier de overwinning kon pakken. Na deze onthulling van Piquet junior kreeg teambaas Briatore al een permaban in de wereld van de Formule1.

ING maakte in februari al bekend dat ze de sponsoring van Renault F1 niet zouden doorzetten na dit seizoen. Ook de Spaanse verzekeringsmaatschappij Mutua Madrilena haalt zij handen van Renault af. Zij hadden een deal van 3.5 miljoen euro met de Formule1 renstal. Alle escapades rondom playboy Flavio en zijn coureurs waren voor ING al reden genoeg om nu de stekker al uit alle F1 activiteiten te trekken. De geldschieter zegt zeer teleurgesteld te zijn in Renault. Hoe het Franse merk deze financiƫle strop gaat oplossen is nog niet bekend. Gelukkig waren ze er al op voorbereid met hun nieuwe slogan: Drive the Change. (via Nu.nl)