100% Officieel: HUMMER verkocht aan Tengzhong

Auteur: , 32 Reacties

General Motors heeft zojuist bekend gemaakt dat ze eruit zijn gekomen met het Chinese Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co. Ltd om HUMMER te verkopen. Een prijs is niet bekend gemaakt, maar de kuchende man in de regenjas heeft het over $150 miljoen. En dat is veel minder dan de $500 miljoen waar GM oorspronkelijk aan zat te denken.

Het kleine en relatief onbekende Tengzhong koopt HUMMER overigens niet volledig op eigen houtje. Ze werken namelijk samen met de Chinese ondernemer Suolang Duoji. Tengzhong is straks voor 80% eigenaar van HUMMER en meneer Duoji neemt de overige 20% voor zijn rekening.

Verwacht overigens niet dat er heel veel gaat veranderen bij HUMMER. Het huidige management blijft gewoon zitten en ook de productie blijft gewoon in Amerika. De H3 en H3T zullen gewoon gebouwd blijven worden in de GM fabriek in Shreveport en de H2 blijft van de band rollen bij AM General in Mishawaka. Dit contract loopt in elk geval tot juni 2011 en het kan nog met een jaar verlengd worden tot juni 2012. Op deze manier blijven er 3.000 banen behouden in de VS.

Wil je meer weten over deze deal? Neem dan een kijkje op deze speciale website.