Facelift Peugeot 308 krijgt minder grote bek

Auteur: , 53 Reacties

Heel kenmerkend (of dat positief of negatief is mogen jullie deze keer eens zelf beoordelen) aan moderne Peugeots is de gigantische haaienbek luchtinlaten. Toch worden die nu juist wat ingetoomd.

Geheel in lijn met de Peugeot 5008 zal de Peugeot 308 ook een iets ingetogener front meegekregen. De gigantische muil verdwijnt daarmee, waarmee de 308 voor een grote groep potentiële kopers wat aantrekkelijker wordt. Grappig genoeg lekt het nieuwe uiterlijk uit via een Chinese route. Daar is blijkbaar de gefacelifte 308 sedan al naar buiten gekomen, een variant die hier in Europa overigens niet eens geleverd wordt.

Verdere wijzigingen van de Peugeot 308 facelift zijn LEDs voor de achterlichten en wat stripjes chroom op strategische plekken. De nieuwe Peugeot 308 staat naar verwachting op de autoshow van Genève in maart 2010 en komt rond die tijd ook bij de dealer.