NOVITEC ROSSO Edizione 747

Auteur: , 46 Reacties

Bij Novitec hadden ze nog een 430-tje achterin de garage staan, daar moesten natuurlijk twee superchargers in komen. Noem het een soort afscheidsritueel.

Als basis werd de 430 Scuderia genomen, het sportiefste wat Ferrari zelf biedt voor de F430-reeks. De V8 levert in standaard trim 510 pk, maar dankzij de NOVITEC ROSSO Bi-Compressor conversie worden het er iets meer. 747 Stuks om precies te zijn, en het koppel stijgt naar 738 nm. De prestaties zijn er dan ook naar: 0 – 100 km/u duurt minder dan 3,4 seconden, in 9,4 seconden staat 200 op de klok en de benchmark 0 – 300 km/u kost 22,9 seconden. De topsnelheid is 351 km/u.

Dat klinkt allemaal prima, mits je vervoersbudget voor dit jaar nog toereikend is. Alleen die kleuren hè, die kunnen echt niet. Novitec probeert het nog wel: “And with its matte yellow and grey paintjob it is also one of the most spectacular-looking cars of our time”, maar geheel overtuigd zijn we niet.