Opel zit bijna zonder geld: Magna moet opschieten

Auteur: , 10 Reacties

De slepende Opel-soap gaat rustig nog even door. Nadat we al zeventien keer eerder dachten dat Magna het Duitse merk echt gekocht had zijn we nog altijd geen steek verder. En nu is dan het moment gekomen dat Opel de last in haar eentje niet veel langer meer kan dragen, zo meldt de topman van Opel Trust, Fred Irwin. Halverwege januari 2010 zal het spaarvarkentje leeg zijn.

Als het goed is tekent GM deze week nog een overeenkomst om 55% van Opel door te spelen aan Magna en Sberbank. Ja ja, deze week, ondanks alle complicaties met Neelie, andere Duitse autobouwers en steeds meer boze werknemers. Het laatste nieuws op dat gebied is dat het personeel van de Opel-fabriek in het Spaanse Zaragoza vier dagen wil gaan staken om hun onvrede met de plannen van Magna duidelijk te maken. Het gaat daarbij om 7.500 man.

Hoe amusant we het ook vinden om elke keer weer te moeten melden dat de deal tóch nog geen doorgang heeft kunnen vinden, het moet nu toch wel een keer klaar zijn als Opel nog langer “Autos will leben bleiben”. Kom op Magna, je kunt het. (via zibb)