Eberspaecher haalt het geluid uit je auto

Auteur: , 40 Reacties

De wereld bestaat niet alleen maar uit mensen die hun simpel autootje als een Lamborghini willen laten klinken, blijkbaar zijn er ook mensen het geluid van een Tesla uit hun V8 willen. Helemaal stil dus.

Speciaal voor deze selecte groep mensen (ik kan me niet voorstellen dat het er veel zijn?) heeft Eberspaecher de ActiveSound/ActiveSilence. Omdat de markt dan wel opeens heel klein wordt hebben ze nog een functie toegevoegd. Het ‘apparaat’ kan ook je viercilinder uitlaatgeluid tot dat van een V8 ombouwen, en dat van een diesel naar een benzine enzovoort.

Het principe waar Eberspaecher gebruik van maakt is ‘antigeluid’. Geluid verplaatst zich in golven, door andere golven tegen de stroom in te duwen kan je de toon of sterkte veranderen. Op die manier kan je heel effectief het geluid dicht bij de bron aanpakken.

Maak je borst maar nat in de toekomst. Iedere keer weer zal je om moeten kijken voor nog een Aygo, omdat die toch echt lekker klonk. Doe mij dan maar een lekkere oude V8-met-stijgerpijp, daar komen ze met hun speakers en elektronica voorlopig nog niet aan.

Met dank aan Rebbels voor de tip!

Antigeluid-dingetje