4,1 miljoen euro voor groene tankstations

Auteur: , 24 Reacties

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat stelt samen met een aantal provincies, regio’s en gemeenten een slordige 4,1 miljoen euro beschikbaar. Dit geld wordt besteed aan nieuwe tankstations/vulpunten met alternatieve brandstoffen zoals aardgas, groen gas, ethanol (E85) en biodiesel (B30).

Dit is de tweede subsidieronde voor alternatieve brandstoffen. De eerste ronde had een omvang van 1,8 miljoen euro (hiermee worden naar verwachting 50 nieuwe vulpunten gerealiseerd). Doel van het subsidieprogramma is het stimuleren van een landelijk dekkend netwerk van tankstations met alternatieve brandstoffen. Het gebruik van deze alternatieve brandstoffen zou tot aanzienlijk minder CO2 uitstoot leiden en moet Nederland minder afhankelijk maken van fossiele brandstoffen. Prima, alle beetjes helpen, maar ik wordt telkens zo moe van die oogkleppen van het ministerie. Er zijn toch veel grotere veroorzakers van CO2 uitstoot? Waarom lees ik daar zo weinig over? Denk aan de scheepvaart, de veeteelt, de veengronden, etc…

Oh ja, uiteraard vergeet Verkeer en Waterstaat niet om de financiele voordelen te noemen, dat soort motivaties werken altijd bij ons volk. Rijden op aardgas is namelijk goedkoper: op een kilo aardgas van € 0,72 kunnen evenveel kilometers worden gereden als op een liter diesel van € 1,04 of Euro95 van € 1,36.