Video: Audi RS6 door Essing Dieseltuning, 950 pk!

Auteur: , 267 Reacties

Afgelopen weekend kon je hier al een en ander lezen over de 950 pk sterke Audi RS6 Avant die Essing Dieseltuning uit Venray in elkaar gesleuteld heeft. "Zullen we Wouter even langssturen voor een rijtest?" vroeg Robbie nog. Maar hij wist niet dat ik al in het diepste geheim even met de videocamera was langsgeweest om de eerste shakedown van dit beest vast te leggen...

Op basis van een vlug blokje om kun je het verschil met de toch al enorm snelle standaard RS6 eigenlijk niet optimaal ervaren. Bovendien werd tijdens deze testperiode, voorafgaand aan de aflevering van deze auto, het gaspedaal begrijpelijkerwijs niet volledig ingetrapt. Maar toch is het bizarre potentieel van deze Veyron-killer meteen duidelijk. De auto briest en gromt. Waar de showroomversie je eerder meevoert, jaagt deze auto je op. Scary, maar enorm indrukwekkend.

Bekijk hier de korte, nachtelijke impressie die ik opdeed bij Essing Dieseltuning van hun onaards snelle RS6.

Video Audi RS6 door Essing Dieseltuning