Devon GTX gaat mogelijk met Viper mee het graf in

Auteur: , 42 Reacties

We schreven al verschillende malen over de Devon Motorworks GTX, een alleraardigst verbouwde Dodge Viper met Nürburgring-aspiraties. Nu Fiat/Chrysler echter heeft besloten om de Viper de nek om te draaien zou het feest voor de kleine autobouwer wel eens niet door kunnen gaan.

Dat bericht Automobile Magazine op basis van bronnen die dichtbij de autobouwer staan. De GTX zou een koolstofvezel carrosserie met vleugeldeuren krijgen en peuterde maar liefst 650 pk uit de 8,4 liter grote Viper V10. De start van de productie stond op stapel voor het eerste kwartaal van 2010. Er zouden per jaar 36 exemplaren gebouwd worden die voor een niet malse $500.000 per stuk (plus $25.000 voor een optioneel racepakket) van eigenaar zouden wisselen.

Devon gaat wel nog proberen om een aantal onderdelen van de Viper-productielijn te pikken voordat deze op de schroothoop gaat, zodat ze de GTX alsnog in (zeer) beperkte oplage kunnen maken. We helpen het ze hopen, maar het lijkt erop dat de toekomst voor de GTX er niet goed uitziet. (via insideline)

Om de treurige stemming iets te drukken, hier nog even een mooie video van het ronderecord op Laguna Seca in de rebound:

Devon GTX record video