Kilometerheffing: rijlessen nu nog duurder

Auteur: , 56 Reacties

Mocht er nog iemand zijn die écht geloofde dat de kilometerheffing hem of haar belastingvoordeel zou opleveren: vooralsnog zijn er vooral veel berichten te lezen die het tegendeel bewijzen. Nu zijn het weer de rijschoolhouders die bang zijn dat ze hun prijzen tot 10 procent moeten verhogen. Daardoor zou een gemiddeld rijbewijs al snel tientallen tot honderden euro's duurder worden, doordat de rijlessen duurder worden.

Vooral voor de rijscholen die wat verder van de examencentra van het CBR gevestigd zijn zouden de kosten wel eens flink op kunnen lopen, aldus de Telegraaf. De Bovag heeft haar leden onlangs in een brief gewezen op het feit dat de rijscholen van Eurlings geen uitzonderingspositie hoeven te verwachten, in tegenstelling tot taxichauffeurs.

Het is namelijk belangrijk dat u na een avondje stappen wel gewoon zo zat als een toeter naar huis kunt rijden. En dat moet mogelijk blijven zonder extra te betalen voor de kilometers die u met uw eigen auto in nuchtere toestand gewoon had moeten betalen. Een gedegen rijopleiding daarentegen moeten we duurder maken, vooral voor jongeren. Op die manier maken we het namelijk nog onaantrekkelijker voor jongeren om een fatsoenlijk aantal lessen te volgen. En die ervaring die hebben die jongeren helemaal niet nodig, want de meeste verkeersslachtoffers vallen heus niet in / dankzij die doelgroep!