Carrozzeria Touring komt met coachbuild Bentley GTC

Auteur: , 22 Reacties

Italian coachbuilding encounters British engineering perfection?

Carrozzeria Touring Superleggera zal op de autoshow van Genève (maart 2010) een nieuw model onthullen, gebaseerd op een Bentley. De Milanese coachbuilder heeft zelfs de officiële steun gekregen van het Britse merk, Bentley Motors Limited, iets wat niet vaak gebeurt. We hebben exclusief vernomen dat het gaat om een Bentley Continental GTC met wat speciale specs. Dat laatste zou er eventueel op kunnen duiden dat er gebruik zal worden gemaakt van een Bentley Continental GTC SuperSports, alhoewel die nog niet officieel onthuld is. Een andere optie is dat de auto is gebaseerd op de “gewone” Continental GTC Speed (hier afgebeeld), vergelijkbaar met de Zagato GTZ welke gebaseerd is op de Continental GT Speed.

Ik ben erg benieuwd wat Carrozzeria Touring ons in Genève gaat laten zien. Recente projecten van Touring waren immers zeer smaakvol, zoals de Bellagio Fastback (op basis van een Maserati Quattroporte) en de A8GCS Berlinetta (op basis van de Maserati GranSport coupé).