Eindelijk! Infiniti’s leverbaar met diesel powerrr

Auteur: , 37 Reacties

Het is je misschien ontgaan, maar sinds vorig jaar zijn de modellen van Infiniti ook officieel leverbaar in Europa. Heel succesvol is dat nog niet (slechts 2.000 auto's verkocht), maar dat komt natuurlijk allemaal omdat er tot nu toe geen diesels leverbaar waren. Gelukkig komt daar nu heel snel verandering in, er komen namelijk maar liefst 3 dieselmodellen deze kant op! Het gaat om de EX30d, FX30d en de M30d sedan. En gelukkig hangen ze er geen laf klein dieselmotortje in.

Infiniti gaat namelijk gebruik maken van een 3.0 V6 (238 pk, 550 Nm) die ontwikkeld is samen met Renault (oa Laguna Coupe) en Nissan. De motor is standaard gekoppeld aan een 7-trapsautomaat. En denk overigens niet dat er ‘gewoon’ een Renault motor voorin je ‘premium’ Infiniti hangt. Want de versie die Renault gebruikt levert ‘slechts’ 235 pk/450 Nm.

En dan nog even de prestaties (uiteraard heel belangrijk). De EX30d doet het sprintje van 0 naar 100 in 7,9 seconden en het gemiddelde verbruik is 8,4 liter per 100 km (224 gr CO2/km). Zijn grote broer de FX30d doet over het standaardsprintje 8,3 seconden en het verbruik is 9,0 liter per 100 km (240 gr CO2/km). De prestaties van de M30d zijn nog niet bekend gemaakt.

Zal het Infiniti lukken om met deze dieselmotor wel grote hoeveelheden auto’s te verkopen in Europa? Ik moet het nog maar zien. Aan de vrouwelijke verkoopsters zal het in ieder geval niet liggen.

Infiniti FX30d

Infiniti dieselmotor