DEFINITIEF: GM laat HUMMER ten onder gaan

Auteur: , 92 Reacties

Het is over en sluiten voor de Amerikaanse bouwer van GigaAuto's. Het is moederbedrijf GM niet gelukt om HUMMER aan de Chinezen te slijten. De regering in Peking heeft namelijk volmondig NEE gezegd tegen de overnameplannen. Vaarwel, ooit zo populaire mastodont van de autoindustrie...

Ze waren al een tijd in onderhandeling met Tengzhong en even leek het erop dat de deal rond was. Er werden zelfs weer H3’s gemaakt. Maar de productie werd daarna weer eens stilgelegd. Voor goed, blijkt nu. Officiële details rondom het afblazen van de deal zijn niet bekend, maar volgens diverse bronnen zit de Chinese overheid helemaal niet te wachten op die milieuvervuilers uit het westen.Het zou niet passen in de overheidsplannen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

GM gaat nog wel even door met onderdelen leveren en garantieclaims worden ook nog afgehandeld. Maar daarna is het voorgoed gedaan. Voor de liefhebbers hierrr nog een Top10 van lelijke Hummers. Foto’s van de welbekende HUMMER-limo’s op Autojunk. In de comments is er gelegenheid tot afscheid nemen. Alwood staat bij de cake. Robbie komt langs met koffie en thee. R.I.P.

Met dank aan iedereen voor de tip!