Officieel: Toyota Auris Hybrid, net zo zuinig als een Prius

Auteur: , 43 Reacties

Enige tijd geleden lieten we jullie al de eerste foto zien van je nieuwe toekomstige leaseslet en vandaag hebben we alle ins en outs voor je! Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de Full Hybrid Auris is exact net zo zuinig als een Prius, hij verbruikt namelijk 3,9/100 km en stoot slechts 89 gram CO2 uit per kilometer. En er is nog een overeenkomst met de Prius: de aandrijflijn. Die is exact gelijk, de Auris Hybrid heeft dezelfde 1.8 benzinemotor en elektromotor. Het totale combineerde vermogen van die twee is 139 pk (net als bij de Prius).

Prestaties heeft Toyota nog niet bekend gemaakt, maar zie zullen ongetwijfeld een stukje vlotter zijn dan die van de Prius (0-100: 10,4). Je kan met de Auris volgens Toyota maar liefst 2 kilometer volledig elektrisch rijden, maar in de praktijk bleek dat bij de Prius vrijwel onhaalbaar. Maar het idee blijft leuk.

En naast zijn lage verbruik heeft de Auris Hybrid nog meer voordelen, want je betaald geen BPM of wegenbelasting en voor zakelijke rijders is de bijtelling slechts 14%. En bijkomend voordeel is ook nog eens dat bijna niemand kan zien dat je in een hybride moet rijden. Badges eraf slopen en je bent klaar.

De Auris Hybrid komt in de tweede helft van 2010 naar een dealer bij jou in de buurt. Wist je trouwens dat de Auris gebouwd wordt in Engeland? Nee? Dan weet je dat nu.