Skoda Fabia RS & Fabia Combi RS

Auteur: , 38 Reacties

Geen geld voor een Polo GTI? Ga dan eens shoppen voor zijn goedkopere (en minder snelle) broertje. In Geneve onthuld budgetmerk Skoda namelijk de Fabia RS en lastdier Fabia Combi RS. Onder de motorkap ligt dezelfde 1.4 TSI twin-charge viercilinder (met 7-traps DSG) als in de Polo GTI (180 pk). De prestaties zijn echter iets minder: 0-100 in 7,3 seconden ipv 6,9 seconden. Ach wat boeit dat nou.

Net als de Polo GTI heeft ook de Fabia RS een elektronisch sperdifferentieel (XDS) dat zorgt voor nog meer grip bij bijvoorbeeld voluit (uit)accelereren. Ook is er standaard ESP, ABS en ASR aanwezig. De topsnelheid ligt op 224 km/u (226 km/u voor de Combi). Het gemiddelde verbruik is 6,4 liter per 100 km.

Hoe herken je een Fabia RS? Heel makkelijk! Ze hebben allemaal rode remklauwen, getinte ramen, een nieuwe achterbumper met geïntegreerde diffuser, dubbele uitlaatpijp en een vergrootte dakspoiler.

De Škoda Fabia RS en Škoda Fabia RS Combi staan vanaf juni bij de Nederlandse dealers.