General Motors haalt 1,3 miljoen auto’s terug

Auteur: , 40 Reacties

Vandaag bedelven we je onder een stortvloed van nieuws uit Genève, maar we pikken toch ook nog even de terugroepactie van General Motors mee. Het gaat om voor Nederland niet echt relevante modellen, maar we zouden niet willen dat de Toyota fans ons verwijten dat we enkel aandacht besteden aan de terugroepmalaise van het Japanse merk. GM haalt 1,3 miljoen auto's terug naar de garage.

Bij de geplaagde auto’s kan de stuurbekrachtiging uitvallen. General Motors heeft hierover meer dan 1.100 klachten ontvangen en het probleem wordt tot nu toe in verband gebracht met meer dan veertien ongelukken. Hierbij raakte vooralsnog één persoon gewond.

De autofabrikant laat weten dat de auto’s niet onveilig zijn, want de auto’s blijven altijd bestuurbaar. Mocht de bekrachtiging uitvallen, dan zal de besturing echter wat zwaarder zijn bij snelheden onder de 25 km/u. Toch heb je dat liever niet op het moment dat je ontspannen met het stuur in de palm van je hand door een bochtje stuurt.

Het gaat om de modellen Chevrolet Cobat (2005-20010), Pontiac G5 (2007-2010), Pontiac Persuit (2005-2006) verkocht in Canada en Pontiac G4 (2005-2006) verkocht in Mexico.

Met dank aan iedereen voor de tip