Stoer doen met de Dacia Duster?

Auteur: , 66 Reacties

Zou er ooit een tijd komen dat je met een stoere blik in je ogen kunt opscheppen over de dikke Dacia die je rijdt? Met de Dacia Logan en Sandero kun je dat wel vergeten, maar hoe zit het met de Duster?

Je hoeft ‘m niet mooi te vinden, maar deze Duster heeft wat mij betreft wel een stoere smoel en dat is al meer dan van andere Dacia modellen gezegd kan worden. Toch zou ik nog even wachten met bluffen over je Dacia SUV, wat met een instapprijs van 14K blijft het natuurlijk wel een ultra-low-budget-car. Dat hoeft geen diskwalificatie te zijn, want zo is er voor iedere portemonnee een SUV. Bovendien was de Logan MCV een wereldwijde hit, juist omdat ‘ie zo lekker goedkoop is.

De Duster 4×2 is er vanaf 13.990 euro en de 4×4 mag mee naar huis vanaf 16.990 euro. Er kan gekozen worden uit drie uitvoeringen: Duster, Ambiance en Laureate. De Laureate, het meest luxe model beschikt o.a. over ABS, remassistentie, 16 inch lichtmetaal, zij- en gordijnairbags voor, dakrails, airco, mistlampen, hoogglans bruine interieurafwerking. Voor wat betreft de motoren kan worden gekozen uit een 1,6 liter benzinemotor met 110 pk of een 110 pk sterke Dci-dieselmotor. Vanaf april kun je de Duster bij de dealer komen afstoffen.