Configureer je eigen Koenigsegg Agera

Auteur: , 26 Reacties

De gefacelifte CCX Agera wordt slechts mondjesmaat gebouwd, namelijk in een oplage van 20 stuks per jaar. Ondanks de exclusiviteit hebben ze wel een configurator online geknald zodat iedereen nu de ideale Agera kan samenstellen. Inclusief Top Gear spoiler.

Naast het verbluffende uiterlijk zijn het vooral de specs die tot de verbeelding spreken. De 4.7 liter V8 perst er, mede dankzij twee ontzettende turbo’s, 910 pk uit. Het koppel van de Zweedse supercar zit pas bij 1.100 Nm op zijn piek en een sprintje naar honderd km/h hoeft daarom niet langer te duren dan 3.1 seconden. Een serieus gevaar voor je rijbewijs dus.

Om te bepalen in welke kleursetting de Agera het best tot zijn recht komt kan er gekozen worden uit 10 kleuren. Of je kiest gewoon de Clear Coated Carbonfiber-optie zodat iedereen kan zien dat je supercar lekker licht is (1290 kg). Er zijn drie soorten velgen leverbaar en ook drie keuzes voor de achterspoiler. Interieurdeskundigen kunnen zich uitleven met leersoorten en stiksels. Creatief doen met de Agera kan HIERRR.