Atomik 500: een elektrische Fiat 500

Auteur: , 31 Reacties

Binnenkort begint de 2010-editie van Top Marques Monaco, een vierdaags evenement boordevol supercars, luxevervoer en dit soort zaken. Maar ook laat het relatief onbekende Atomik haar versie van de 500 zien. Een elektrische 4x4 met de uitstraling van een Stormtrooper.

Op het autofestival in Monaco zal meer bekend worden gemaakt over Atomik’s plannen met deze accu op wielen. Maar wel hebben ze alvast de eerste specs wereldkundig gemaakt. Komt ‘ie. Naar de honderd km/h zoeven kan al in 5,6 seconden en als de snelheidsmeter 154 aangeeft is het gedaan met de acceleratie. Alle vier de wielen worden aangedreven en de aanwezige accu’s schijnen nogal premium te zijn. Een sprintje van 1000m doet deze elektromobiel in 26 seconden.

Meer info volgt wanneer de medewerkers van Atomik in April het doek van deze omgebouwde Fiat 500 trekken. Als voorschot hieronder de eerste foto’s van het project. (via GTSpirit)