Audi Q5 binnenkort ook als SQ5 en RSQ5?

Auteur: , 43 Reacties

Audi heeft het de laatste tijd steeds vaker over haar groene ambities. Maar de Q5 uitrusten met heerlijke geblazen zescilinders, daar hoor je ze bijna niet over. Toch schijnt het wel in de pijplijn te zitten bij Audi.

Wat bij een S4 en een S5 kan, kan natuurlijk ook in een SUV als de Q5 (ABHD). Gewoon de welbekende 3.0 TFSI V6 uit het VAG-assortiment onder de motorkap leggen en hier en daar S-badges toevoegen. Resultaat: 333 pk in je Quattro vierwielaangedreven mini-Q7. Uiteraard zal ook het onderstel een upgrade meekrijgen, maar daar is nog weinig over bekend.

Echt leuk wordt het natuurlijk pas als er ook een RS-badge op het achterwerk en de singel-frame grille van de Q5 verschijnt. Vorig jaar liet Audi ons in Wörthersee al kennis maken met de Q5 Custom Concept, een opgefokte SUV met 408 pk, 500 Nm en een opvallend uiterlijk. Toen werd de link al gelegd met een eventuele RS-versie van de Q5. Niet geheel onterecht dus volgens de laatste geruchten. Helemaal geen zin in al dat pk-geweld? Dan is de Q5 Hybrid wellicht het wachten waard. (bron: L’Automobile)

Audi Q5 RS

Met dank aan Jasper van der Heiden voor de impressies!