MaAvVid: Meet the Parents van de Porsche GT3 RS

Auteur: , 26 Reacties

U vraagt, wij draaien. Want natuurlijk wil iedereen meer zien van de Porsche GT3RS. Hoe komt men er alleen toe zo'n geweldige machine te maken? Het wordt even netjes uitgelegd.

Porsches evolueren, ieder nieuw model haalt de fouten uit de vorige en wordt op alle puntjes een beetje aangescherpt. Het is misschien niet de snelste manier van ontwikkelen, maar het werkt subliem. Kijk naar de natuur, en kijk naar het aantal Porsches dat nog steeds rondrijdt. De sterkste overwint, en zo hoort het.

De “RS”-plakker heeft Porsche altijd bewaard voor haar circuit-straatauto’s. Vroeger kon je jezelf doodrijden in een Carrera RS, daarna is het een tijdje stil geweest. Er kwam nog wel een GT2 voorbij, maar pas bij de 996 GT3 was er weer een ongeblazen RS-versie van de partij. Deze kende slechts kleine verschillen met de gewone GT3 en niet iedereen zag de meerwaarde er van in.

Voor de 2nd-gen 997 GT3-RS heeft Porsche niet alleen een geniale kleuren-menger aangesteld, maar ook de prestaties nog wat opgeschroefd. Met een koppeling onder je voeten en een versnellingspook op de middenconsole bereik je de 100km/u in slechts 4 seconden. Alleen de aller snelsten zullen de uit-knop voor de ABS missen, normale mensen zullen niet in de buurt komen van de RS zijn max. Bekijk de video op autojunk.nl. (via autoblog.it)

Schudden met die kont!