Dieselen met de Peugeot RCZ 24h Nürburgring-editie

Auteur: , 34 Reacties

Hee. Een RCZ met stickers! Klopt, maar ook met een getweaked dieselmotortje in het vooronder waarmee Peugeot de strijd aangaat in de 24 uren van de Nürburgring.

Op 15 en 16 mei wordt de “Nordschleife” weer bevolkt door het nodige autogeweld als de jaarlijkse ADAC 24h Rennen Nürburgring weer van start gaat. Niet alleen V12’s zullen aan de startlijn verschijnen, ook racebakken met iets minder cilinderinhoud doen mee.

De RCZ 24h heeft een 2.0L HDI dieseltor aan boord, goed voor bijna 200 pk (147 Kw). Twee modellen van deze race-editie zullen binnenkort meedoen in Duitsland. Eén exemplaar gaat naar een Frans team en de andere zal gereden worden door Duitsers. In aanloop naar de race zal er meer info naar buiten gebracht worden door Peugeot. Foto’s van de RCZ 24h hier beneden.