“Laat de rijken meer boete betalen”

Auteur: , 170 Reacties

Zo luidt het nieuwbakken plan van de mannenbroeders der ChristenUnie. Meer verdienen = meer betalen. Want alleen dan hebben boetes daadwerkelijk effect.

Het plan van de CU is al werkelijkheid in bijvoorbeeld Finland. Daar betaalt men dus al boetes naar de hoogte van het inkomen. Wat dan als je even 82 km/h rijdt waar je 60 mag en toevallig ook heel rijk bent? Dan wordt je gewoon financieel in elkaar gestompt met een torenhoge boete (balen voor Kimi).

In een notitie ‘voor de aanpak van criminaliteit (!) en vergroting van de veiligheid’ stelt de CU voor om rijken meer en weinigverdieners minder te laten schuiven in het geval van een boete. De ernst van het delict bepaald de zogenaamde ‘boete-eenheden’. De hoogte van je inkomen bepaalt vervolgens hoeveel je per boete-eenheid moet betalen.

Zo wordt iedereen even hard geraakt in de portefeuille, is de gedachte erachter. Hebben de heren -en een enkele dame- politici van de CU hier eventjes keihard gelijk? Of is dit de zoveelste sneer richting de toch al zwaar belaste topinkomens? Laat het maar horen! Iemand een pepermuntje b.t.w? (via deStentor)