Red Bull domineert in bloedheet Maleisie

Auteur: , 66 Reacties

Na een kletsnatte en chaotische kwalificatie, waarin Webber de pole pakte voor Red Bull en beide McLaren's en Ferrari's door een verkeerde strategie achteraan moesten starten, was het vandaag de beurt aan de race.

Tegen alle verwachtingen in bleef het droog op het bloedhete circuit van Sepang. Bij de start was het Vettel die Webber voorbij streefde in de eerste bocht en de leiding de rest van de wedstrijd niet meer afstond. Hamilton had vanuit startplek 20 een zeer goede start en nestelde zich al snel in het midden van het veld. Massa, Alonso en Button maakten ook wat plaatsen goed maar bleven vervolgens achter de verrassend snelle Toro Rosso’s hangen. Alonso reed echter de gehele race met versnellingsbak problemen en had moeite om in te halen.

Schumacher moest al vroeg in de race, na een goede start, z’n Mercedes GP bolide aan de kant van het circuit parkeren in verband met een loszittende wielmoer. Zijn teamgenoot Rosberg nestelde zich op plaats 3 en finishte voor het eerst voor Mercedes GP op het podium. Vettel en Webber waren in hun Red Bull bolide vandaag een klasse apart en finishten in een 1-2.

Verrassing van de dag kwam op naam van Sutil die in zijn Force India met enige moeite Hamilton achter zich kon houden en daarmee verrassend 5e werd. Ferrari heeft duidelijk hun koelingsproblemen nog niet verholpen aangezien beide Sauber coureurs die gebruik maken van Ferrari motoren uitvielen en Alonso met nog 3 ronden te gaan zijn motor opblies in een poging om Button in te halen.

Ook opmerkelijk was de snelheid van de Renault met Kubica achter het stuur. Na een tweede plaats in AustraliĆ« laat hij zien dat Renault momenteel ‘best of the rest’ achter de vier topteams is. Het werd uiteindelijk ook zonder regen een spannende race met veel inhaalacties met name van Alguersuari die liet zien dat Toro Rosso goed kan meekomen met het middenveld.

Winnaar van de dag: Vettel die na twee moeilijke grand prix’s eindelijk krijgt wat hij verdiend namelijk de overwinning.

Loser van de dag: Niemand blonk negatief uit dus moet deze eer naar de Ferrari krachtbron gaan, waarvan er vandaag drie stuk gingen.

1. Vettel (RedBull)
2. Webber (RedBull)
3. Rosberg (MercedesGP)
4. Kubica (Renault)
5. Sutil (ForceIndia)
6. Hamilton (McLaren)
7. Massa (Ferrari)
8. Button (McLaren)
9. Alguersuari (Toro Rosso)
10. Hulkenberg (Williams)