Video: Alpina Roadster S Supercharged

Auteur: , 51 Reacties

Als een gewone Alpina Roadster S je niet spannend genoeg is dan zijn daar oplossingen voor. Je kan het ding bijvoorbeeld uitrusten met een supercharger voor een beetje extra pit. En dat is precies wat Femme -de eigenaar van dit exemplaar- heeft gedaan.

De Roadster S van Alpina werd door Femme naar Noorwegen gebracht om aldaar bij ESS Tuning een kuurtje te ondergaan. Daarmee ging het vermogen van 300 naar 445 pk! Tevens moesten tientallen kilo’s het onderspit delven om deze liefhebber tevreden te stellen. De Nederlandse fabrikant Reiger Suspension leverde een nieuwe setje schokdempers en er werden aangepaste remmen gemonteerd. Een Drexler sperdifferentieel, Recaro kuipstoelen, vierpuntsgordels en een aantal andere modificaties verder leverden een eindproduct op om de hoed voor af te nemen. Hiermee kan je heel wat bandjes oproken waarschijnlijk.

Maar hoe geef je zo’n liefhebbersproject de aandacht die het verdient? Femme maakte er een schitterend filmpje van en zette dat op internet. Bekijk deze schitterend gemonteerde ode aan de Alpina Roadster S Supercharged op autojunk.nl.

Alpina Roadster S Supercharged op Autojunk.nl