De M1 of de 135is?

Auteur: , 58 Reacties

We willen het wel. Maar geeft BMW ons ook een een uber-einser?

De 1-serie die op de gevoelige plaat werd vastgelegd lijkt toch een maatje dikker dan de al niet lullige 135i coupe. Een dikkere voorbumper met veel gaten voor koeling, uitgeklopte wielkasten, grotere remmen, oversized velgen met vettere banden en een kofferbak spoilertje. Het lijkt toch verdacht veel op een erg sportieve 1-serie. Wat er onder de motorkap huist, vertellen de foto’s ons niet. Echter de powerdome van de M3 ontbreekt en dus lijkt het onwaarschijnlijk dat de V8 van deze M3 een snellere 1-serie aandrijft. Het zou bovendien ook niet heel goed voor de hiĆ«rarchie zijn als de kleinere broer de M3 te snel af is. En die naam M1 is al eens gebruikt voor nog iets veel heftigers.

Meest waarschijnlijk lijkt het dus, dat we hier kijken naar de 135is. Analoog aan de Z4 sDrive35is en de 335is dus en dat betekent dat er een 340 pk sterke variant van de 3.0 liter twinturbo aan boord is. Daarmee haalt de 135is op zijn sloffen 250 km/u en sprint naar de 100 in net geen 5 seconden, althans dat gok ik. Geen M1 dus, maar de MMM van lekker krijgt ie zeker mee. (via 1addicts.com)