Carlsson tuning voor de Citroën C5

Auteur: , 37 Reacties

Is een Citroën C5 dan echt Duits? Nu moet je zeker voor de hydropneumatiek kiezen om je nog een beetje onderscheidend te zijn.

Carlsson (bekend van) heeft de nieuwe Citroën C5 vooral voorzien van uiterlijke opsmuk. Het zal vast en zeker iets doen voor de aerodynamica, maar de spoilers zien er vooral hip uit. Voor, achter en aan de zijkant zijn ze gemonteerd. De Carlsson is verkrijgbaar als sedan en station, maar vooral met potente diesel-motoren. Carlsson gebruikt de meest luxe uitvoeringen van de 155pk tweeliter benzine, 165pk tweeliter diesel en 240pk 3.0 V6 HDi FAP turbo turbo!

Finishing touch bij het opduitsen zijn de 19-duims velgen, vette sportuitlaat en de onmisbare LED daytime running lights. Prijzen zijn heel schappelijk. Ze beginnen bij €38.000,- voor de benzine, en lopen op naar een kleine €48.000,- voor de V6 diesel. Hiervoor krijg je dus Citroëns Exclusive pakket én Carlsson tuning. Kleine kanttekening is dat dit de Duitse prijzen zijn, in Nederland komt er nog flink wat BPM/slurptax bovenop. (via autofans.be)

Citroën de witte motor...

Binnen in de Frans-Duitser

Alle Citroenen bij elkaar

Wel heftige spoilers hoor