De nieuwe snoet van de Volkswagen Phaeton [UPDATED]

Auteur: , 107 Reacties

We plakten vorige week zelf al de nieuwe snoet op de Volkswagen Phaeton, want zo moeilijk is dat niet.

Op de autoshow van Peking (volgende week) staat deze gefacelifte Phaeton. Niet alleen de neus is aangepast. Ook de achterkant is vernieuwd met o.a. vernieuwde LED-verlichting. Daarbij heeft designbaas Walter de’Silva van de gelegenheid gebruik gemaakt om het interieur van het topmodel weer bij de tijd te brengen en de nodige technologische snufjes bij te werken.

Denk onder ander aan verkeersborden herkenning, cruise control met automatische afstandsbepaling, een audio installatie met totaal 1.000 watt vermogen en 12 kanaals versterker, Dynamic Light Assist, navigatie met ondersteuning voor Google maps, etc. etc.

De vernieuwde Phaeton is er wederom in twee maten: standaard 5,06 meter lang en de verlengde versie -waar de kleine Chinezen zo dol op zijn- is 5,18 meter. Wat betreft de motoren kan worden gekozen uit benzine en diesel smaakjes (V6, V8 en W12), variërend van 240 pk tot 450 pk.

UPDATE: De rest van de foto’s.