MTM komt met de RS6 Clubsport [730 pk]

Auteur: , 33 Reacties

Een gewone Audi RS6 van MTM is al best leuk en aardig. 730 pk onder de kap, ja dat wil wel. Maar toch kan het altijd nét iets extremer. Daarom komen ze met deze Clubsport-variant op de markt: evenveel pk's, maar minder gewicht.

Op de officiële cijfers moeten we nog even wachten. Maar dat ‘ie zijn topvermogen van 730 pk bij 6.360 rpm levert was al bekend. En ook het maximum koppel van 785Nm wisten we al. Dat vermogen wordt bereikt door een andere chip in de ECU, wat sportluchtfilters en een ander uitlaatsysteem.

Nou is de vijfliter V10 met dubbele turbo uit de standaard RS6 beslist geen doetje, maar dit pakket laat ‘m pas echt brullen. Kijk maar. Daarnaast werd de ‘gewone’ MTM RS6 al eens gekroond tot snelste stationbak ter wereld.

De Clubsport-versie kan geleverd worden met 21″ MTM bimoto-velgen. Compleet met plakkerig rubber genaamd Michelin Pilot Sport PS2. Achterin heeft de achterbank moeten wijken voor een rolkooi. De luxeuze voorstoelen uit de RS6 zijn ook direct maar weggehaald. Daarvoor in de plaats komen Recaro’s die je net wat beter op de plek houden. Moet je wel even de bijgeleverde zespuntsgordel om doen. Zei daar iemand ‘rijtest‘? (via GTspirit)

Hieronder foto’s van de normale RS6 R van MTM.