Spotje speciaal? Ferrari 456GT Venice

Auteur: , 47 Reacties

Speciaal is de Ferrari 456GT Venice zeker. Tenzij je er speciaal voor naar London afreist is de kans miniem dat je ooit een station Ferrari, laat staan deze 456GT tegenkomt.

Met een Ferrari 456 als basis mag deze youngtimer zich zonder problemen tussen het rijtje snelste stations scharen. De gebruikte 5.5L V12 produceerde in 1992 440pk. In de standaard 456 goed voor een topsnelheid van boven de 300km/u en sprint naar 100 van slechts 5,2 seconden.

Aan Pininfarina de taak om ruimte voor de hond te creƫren in deze GT. Een zware klus met een prachtig resultaat. Om het totaalplaatje kloppend te krijgen hebben ze een deur toegevoegd, de auto iets verlengd en een bijzondere achter-raampartij ontworpen. Het schijnt dat er in totaal in ieder geval zeven zijn gemaakt voor Prins Jefri Bolkiah van Brunei. Die kocht er uiteindelijk echter maar 6. Bekijk meer plaatjes op autojunk.nl.

Met dank aan mickkleijwegt voor de topspot!