Alles wat je wilde weten van de Brabus Vanish

Auteur: , 43 Reacties

Want hoe snel verdwijnt die über-Brabus dan eigenlijk uit het zicht? Hoe lang duurt het nu echt tot je de geluidsbarrière doorbroken hebt? Ontstaat er werkelijk een zwart gat als je gaspedaal tegen het schutbord zit?

Allemaal heel logische vragen als je aan de Brabus Vanish denkt. Een SL65 Black Series is absoluut geen kinderachtige auto, maar als Brabus er ‘vrij’ mee mag spelen ontstaan er onaardse machines. Jullie wisten al dat de V12 Biturbo 800pk produceert, nu is er bekend dat bij 2100tpm al ruim 1400Nm vrijkomt. Was het niet dat Brabus het max. koppel wederom begrensd heeft op 1100Nm.

Om de astronomische cijfers te behalen heeft Brabus speciale uitlaatspruitstukken ontworpen, met nieuwe turbo’s. Deze worden geassisteerd door 4 intercoolers! Natuurlijk zijn de uitlaten, katalysatoren en motor-elektronica ook aangepast.

De meerprijs van het Brabus-pakketje bedraagt ongeveer €80k. Daarvoor krijg je een SL die in 3,6 seconden naar de 100km/u sprint terwijl de hele stad in rubber-rook wordt gezet. De sprint van 0-200km/u duurt 9,8 seconden en de topsnelheid ligt ergens boven de 330km/u. Althans, als deze niet elektronisch afgeregeld wordt op 320.