Brekend! Lexus roept 3 auto’s terug!

Auteur: , 32 Reacties

Recall madness mensen, Lexus moet drie hele auto's terugroepen!

Nou ja, drie auto’s in Nederland dan. Wereldwijd zou het gaan om 11.500 exemplaren. Er is bij de laatst geleverde Lexus LS 460 en LS 600h een probleem met het VGRS. Dat staat voor Variable Gear Ratio Steering en dat is dan weer een soort variabele stuurbekrachtiging. Deze stuurbekrachtiging is standaard op de LS maar bij de nieuwste versie van dit systeem blijkt er onder bepaalde omstandigheden een probleem te ontstaan. Een telefoontje met de importeur resulteerde in het volgende verhaal.

Wat is het geval? Als je volgas wegrijdt uit een situatie waarbij je een maximale stuuruitslag hebt (dus het stuur helemaal naar links of rechts gedraaid) dan kan het zo zijn dat er iets mis gaat met de elektrische aansturing van de tandwielen in het VGRS. Hierdoor kan het zo zijn dat het stuur gedurende één tot drie seconden een paar graden afwijkt van de stand van de voorwielen bij het terugdraaien naar de neutrale stand. Daarna herstelt het systeem zich vanzelf. Oftewel: mag je graag op een lege lap asfalt donuts draaien met je directielimousine, kijk dan na die tijd even of je stuur wel helemaal recht staat.

In Nederland werden drie auto’s uitgeleverd met deze versie van het VGRS, de eigenaren worden door Lexus benaderd voor oplossing van het probleem.