Officieel: dit wordt de Maybach Coupe

Auteur: , 91 Reacties

In samenwerking met de Duitse carrosseriebouwer Xenatec gaat Maybach een gelimiteerd aantal tweedeurs limo's bouwen. Op basis van de 57s (rijtestvideo) zal de Coupe de strijd aangaan met de Rolls Royce Phantom Coupe en de Bentley Brooklands. Kostenplaatje: ongeveer 650.000 euro.

Over carrosserie-aanpassingen gesproken. In het Duitse Weinsberg -waar Xenatec is gevestigd- zullen 100 Maybachs als coupe de fabriek verlaten. Maybach levert de chassis af bij het ombouw-bedrijf, en onder toeziend oog van Daimler worden er vakkundig coupés van gemaakt. De wielbasis blijft helemaal gelijk aan de 57s, maar in de breedte groeit de tweedeurs naar 2.18 meter. De hoogte van de auto wordt verkleind naar 148 cm.

De minimaal gewijzigde voorkant die eerder onthuld werd zal ook op de omgebouwde 57s geplaatst worden. Om de coupe flink wat coupe-eske trekjes mee te geven wordt de voorruit een stuk schuiner gezet en schuift de B-stijl zo’n 20 cm op naar achteren. De C-stijl wordt ook meer richting de kofferbak geplaatst.

het vermogen blijft gelijk aan dat van de 57s: een twaalfcilinder met 612 pk en 1000 Nm aan koppel. Om het geheel wat sportiever te maken krijgt de Maybach Coupe andere luchtvering en gewijzigde 20″velgen mee. Over acceleratietijden en een topsnelheid heeft Xenatec nog niets losgelaten. Wellicht kan deze move om met een coué op de markt te komen de verkoopcijfers een duw in de goeie richting geven. De tijd zal het leren. Trouwens, is er achterin zo’n tweedeurs nog wel voldoende plek voor Aimée? (bron: Autocar)