Brabus SL65 Black Series Stealth (820pk!)

Auteur: , 32 Reacties

Een tweede Mercedes SL65 Black Series die bij Brabus langs is geweest. Geen Vanish, maar een Stealth. Individualisatie is deh sjit!

Ja, standaard wordt de SL65 BS geleverd met 670pk en 1000Nm. Meer dan ruim genoeg voor 99,99% van de situaties die je ooit in een auto tegen zal komen. Eerder te veel dan te weinig. Toch zijn er mensen geïnteresseerd in meer vermogen, en de biturbo V12 geeft daar meer dan voldoende mogelijkheid toe.

Net als de Vanish en Renntech heeft ook deze Stealth om en nabij de 800pk en meer newtonmeters dan de aandrijflijn en banden aankunnen.

Wat blijkt: Brabus heeft twee grote klanten lopen playen met de Vanish en Stealth. Beiden zijn door Brabus betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe Brabus. Er zouden slechts 15 exemplaren gemaakt worden van de speciale Black Series en het zou de snelste zijn. De klanten wisten niets van nóg een Black die in ontwikkeling zou zijn. Tot de auto’s afgeleverd werden, het zijn namelijk buren. LOLBRABUS! Je beste klanten op de tenen trappen: gewoon doen.

De auto’s verschillen wel van elkaar. Naast de namen verschilt ook het vermogen. Het verschil in tuning heeft geleid tot zo’n 30pk meer voor de Stealth. Tevens blijft de Stealth waarschijnlijk een one-off.

Met dank aan Tom voor de tip!