Volkswagen koopt Italdesign Giugiaro

Auteur: , 43 Reacties

We kondigden het eerder al aan en nu heeft Volkswagen het bevestigd: het neemt een "aardig" aandeel in de designstudio Italdesign Giugiaro om de ontwerpfaciliteiten van het Volkswagen concern te vergroten.

Een meerderheidsaandeel van 90,1 procent van de aandelen om precies te zijn. Volkswagen gaat niet over een nacht ijs in haar ambitie om de allergrootste autofabrikant ter wereld te worden. Dit doel moet in 2018 verwezenlijkt zijn en dus moeten er grote stappen gemaakt worden. De overname van Italdesign Giugiaro is één van die grote stappen.

Bij de aankoop zitten de merknamen en patenten van Italdesign Giugiaro inbegrepen. Op papier wordt één en ander overgenomen door Lamborghini Holding S.p.A. Waarschijnlijk omdat die ook in Italië zitten en dat de overname een stuk eenvoudiger maakt. De resterende 9,9 procent blijven in handen van de familie Giugiaro. Martin Winterkorn is erg in zijn nopjes met de overname en noemt de overname “A new era in the strategic partnership between our companies.”