Occasion van de Week: Alfa Romeo Carabo replica

Auteur: , 73 Reacties

De even legendarische als onbekende Alfa Carabo werd helaas nooit in productie genomen. Dat weerhield Sam Foose (vader van) er echter niet van om er dan maar zelf een te bouwen, aangezien Bertone het origineel niet wilde verkopen.

In ’68 debuteerde de extreem gave Alfa (foto) op de Autosalon van Parijs. Gebaseerd op een Tipo 33 en met een 230 pk sterke V8 aan boord stond ze daar de show te stelen. Niet wetende dat ze later de inspiratie zou vormen voor de Lamborghini Countach. Een liefhebber van de concept-auto trok ooit bij de maker –Bertone– Aan de bel om het juweeltje te kopen. Maar Bertone zei “no!” en hield de Carabo (vrij vertaald: kever) voor zichzelf, en Alfa.

Dus werd de hulp ingeroepen van Foose senior, vader van Chip. Onder zijn leiding werd op basis van een De Tomasso Pantera deze goedogende namaak-Carabo in elkaar ge-custom build. En het resultaat van de V8-powered imitatie-Alfa mag er zeker wezen.

Nu staat-ie te koop op eBay, en de verkopende partij heeft er onder meer dit over te zeggen: “This car is strictly a driving car as it has no air conditioning, no radio, windows are fixed and the car is too fast for me to handle. I am selling it because of my age & physical condition and the fact I have too many cars to take care of at my age.”

Wat dit unieke autootje moet opleveren blijft nog even onduidelijk, maar het origineel kostte in ’72 ongeveer $200.000. Bieden kan HIERRR. (via topspeed)