Toyota Prius MPV gaat Alpha heten

Auteur: , 44 Reacties

Het goede nieuws is dan ook dat je aan de bar nog kan roepen dat je een "Alfa" rijdt. En ja slecht nieuws is er natuurlijk ook.

In de 14% bijtelling categorie zal de Prius Alpha natuurlijk niet gaan vallen. Per definitie zijn MPV’s hoger en zwaarder wat het brandstofverbruik (waarschijnlijk 4,7 liter per 100 km) en de uitstoot van het duivelse CO2 natuurlijk geen goed doet. Voor je je uitstekende lichaamsdelen steekt op plekken waar normaal geen licht schijnt, kun je dus beter even de rekenmachine erbij pakken.

De kosten om een kind (bij inzet van meerder exemplaren zodat je wat schaalvoordelen hebt) op te voeden zijn tot hun 18e zo ongeveer 50.000 euro. Daarbij moet je als Prius rijder voortaan ook de extra bijtellingskosten van de Prius MPV tellen. In plaats van 14% bijtelling mag er straks over 20% van de nieuwwaarde worden bijgeteld voor de Prius MPV. Met een geschatte nieuwwaarde van zo rond de 30 mille levert dit dan ook een extra kostenpost van 936 euro per jaar op. Tot de 18e verjaardag kost zo’n extra koter dus gewoon even 16.848 euro aan extra belasting. Dat je het maar even weet.

Naar verwachting komt de Prius MPV in 2011 op de markt. In tegenstelling tot de reguliere Prius krijgt de zevenzits Prius MPV geen nikkel-metaal accu’s maar lithium ion exemplaren. De prijsstelling zou vergelijkbaar moet zijn met de normale Prius. De MPV is 30 cm langer, maar heeft slechts een 20 mm grotere wielbasis. Volgens de geruchten komt er ook een vijfzits Prius MPV die wel nikkel-metaal accu’s krijgt en daardoor goedkoper is.

Met dank aan Richard voor de tip!