Officieel: dit is de nieuwe Citroen C4 [UPDATED]

Auteur: , 84 Reacties

De huidige C4 mag binnenkort met een welverdiend pensioen, want zijn opvolger staat inmiddels klaar om deze te gaan vervangen. Ziehier, de eerste afbeelding van de nieuwste Citroën-telg. En ja, hij is een stuk meer ingetogen dan zijn voorganger.

Voorlopig laten de Fransozen alleen wat los over deze afgebeelde 4-deurs. Ongetwijfeld dat er ook een 3-deursje zal komen, maar dat willen ze ons blijkbaar later nog een keer gaan vertellen. Eerst even wat feiten. De next-gen C4 is 4,33 meter lang, heeft een breedte van 1,77 meter en is 149 cm hoog. Daarbij hoort een wielbasis van 261 centimeter. Mocht je ook willen weten hoeveel liter de kofferruimte telt, dan zijn dat er 408.

Dan de motoren. De meest lichte variant is de 1.4L vierpitter met 95 paarden aan boord. Iets daarboven zit de 1.6, goed voor 120 pk en een top van 193 km/h. Wordt optioneel geleverd met een viertraps-automaat en, voor wie echt zúúnig wilt rijden, de één-punt-zes kan geleverd worden met een af-fabriek LPG-installatie. Het gemiddelde verbruik is 6,2 liter per 100 km. Is er ook een uitvoering met een beetje meer power Ja, de -voorlopig- snelste variant wordt de THP 155: zesbakje, een top van 214 km/h en vol gas naar de honderd in 8.7 tellen.

Dieselaars kunnen uiteraard ook hun hart ophalen bij de nieuwe Citroën. De HDi-motoren komen in verschillende uitvoeringen onder de kap te liggen. Qua vermogen variëren ze van 90, 110 tot 150 pk. Extra zuinig wordt de e-HDi, met minder uitstoot en een start/stop-systeem.

Wanneer Citroën met de DS4-variant naar buiten komt is nog niet bekend. Maar ga er vanuit dat deze wel een slag aantrekkelijker zal worden dan de ‘gewone’ C4.

UPDATE 11:49 – we hebben twee interieurfoto’s aan de gallery toegevoegd.