1.000.000 units BMW X5 geproduceerd

Auteur: , 51 Reacties

BMW viert de productie van 1.000.000 stuks X5. Daarmee is het de eerste SAV die dat aantal haalt. Jippie!

Die hele term SAV is natuurlijk dikke marketingprietpraat, we hebben het hier gewoon over een SUV. Een dikke vette PC Hoofttractor voor de beter bedeelden onder ons. De fabriek in Spartanburg, South Carolina, produceerde vandaag de miljoenste X5. Je bent dus helemaal niet meer origineel maar gelukkig zijn er heel veel tuners die dat voor je willen oplossen. Inmiddels is 20 procent van alle verkochte auto’s van BMW een model uit de X-serie. Binnenkort verschijnt de nieuwe X3 en BMW verwacht dat die ook weer voor een flinke verkoopimpuls gaat zorgen. Deze nieuwe X3 zal nog voor het eind van dit jaar in de fabriek in Spartanburg in productie genomen gaan worden

De BMW X5 wordt inmiddels in meer dan 120 landen verkocht. De miljoenste X5 was een xDrive35i in sapphire black metallic en met bruin leer. Mocht u hem ooit tegenkomen in China, dan weet u dus met welke X5 u te maken heeft.