Boete ontvangen? Kaap het domein van het politiekorps

Auteur: , 18 Reacties

Onder het mom van "don't get mad, get even": De Amerikaan Brian McCrary die weleens een snelheidsbekeuring oploopt, heeft het door hem zo gewraakte politiekorps een hak gezet. Nee, hij heeft geen flitskasten gesloopt, of politieauto's vernield. In plaats daarvan heeft hij het domein van de website van het korps gekaapt.

Hij ontdekte dat de registratie van het domein “bluffcitypd.com” van het Bluff City Police Department aan verlenging toe was. Wanneer een domein niet door de eigenaar wordt verlengd, dan komt deze vrij en kan weer door een ander geclaimd worden. Dat is dus precies wat Brian gedaan heeft. Hij heeft het domein op zijn naam geregistreerd en er een website van gemaakt waar mensen o.a. kunnen klagen over bekeuringen die ze hebben ontvangen.

Korpschef David Nelson reageerde lauwtjes met de opmerking dat het verlengen van de registratie aan zijn aandacht was ontglipt, omdat hij zich simpelweg niet realiseerde dat dit betekent dat een ander het domein vervolgens kan claimen.

Zelf loer ik al een poosje op o.a. cjib.nl, klpd.nl, politie.nl, en 112.nl.

Met dank aan Oscar voor de tip