Rossi SixtySix: Corvette met een split-window

Auteur: , 49 Reacties

Eindelijk is er iemand zo verstandig geweest om de beroemde "split window" terug te geven aan moderne Corvette's. Dat wisten we twee jaar geleden al, maar toen bestond deze Amerikaan enkel op digitaal papier. Nu niet meer. De eerste 'echte' Rossi SixtySix is bijna af en het bedrijf zal dit exemplaar binnenkort onthullen.

Tussen 1963 en 1967 werd de Corvette C2 gebouwd, een auto die anno 2010 als voorbeeld dient voor dit ingrijpende ombouw-project. Onderhuids is het gewoon een C6 Corvette naar keuze, maar aan de buitenkant is zoveel mogelijk geprobeerd om de Rossi SixtySix op de befaamde Corvette Sting Ray van toen te laten lijken. Maar al dat leuks aan het exterieur kost natuurlijk de nodige dollars, en met $130.000 (auto inbegrepen) is deze retro-esque sportwagen zelfs voor USA begrippen flink aan de prijs.

De conversie van doodgewone muurbloem-Corvette naar een opvallende coachbuilder duurt enkele dagen. Vooralsnog wordt alleen de coupé omgebouwd, maar er zijn al plannen om binnenkort ook een dakloze variant te gaan voorzien van de nodige retro-looks. Zondag wordt-ie onthuld op EyesOn Design in Detroit. (bron: Corvetteblogger)