Mercedes-Benz laat straks Smartjes rondslingeren

Auteur: , 39 Reacties

Als het aan Mercedes-Benz Nederland ligt, laten we straks allemaal Smart Fortwo wagentjes rondslingeren door ons land. De Nederlandse importeur van Mercedes en Smart werkt namelijk aan een autodeelplan, waarbij mensen via gps de dichtstbijzijnde Smart kunnen traceren. Het stadsautootje kan vervolgens per minuut worden gehuurd en lekker gemakkelijk op een willekeurige plek worden achtergelaten.

Het deelautoprogramma Car2go is reeds geïntroduceerd in de Duitse stad Ulm en in Austin, Texas. Mercedes-Benz Nederland is al een tijdje in gesprek met verschillende partijen om Car2go in Nederland te introduceren, maar doordat er internationaal ook veel belangstelling is, zijn de plannen voor het relatief kleine Nederland op een laag pitje gezet.

Volgens Huub Dubbelman, woordvoerder van Mercedes-Benz, zijn grotere markten dan Nederland eveneens geïnteresseerd. In ons land zou het om enkele honderden auto’s gaan, terwijl het elders mogelijk om duizenden gaat. Desondanks heeft de importeur er vertrouwen in dat het Car2go concept ook in Nederland zal worden uitgerold en 2011 moet daarbij haalbaar zijn. Verschillende Nederlandse gemeenten zijn enthousiast. Mogelijk dat er in Nederland elektrische Smarts zullen worden ingezet.

In tegenstelling tot veel andere deelauto concurrenten kan men bij het Car2go concept de auto op een willekeurige plaats achterlaten en dat is wel zo gemakkelijk. Bovendien betaal je voor iedere minuut dat je de auto nodig hebt, dus nooit teveel. Mijn inschatting: als er voldoende autootjes rondslingeren, zou het concept zomaar aan kunnen slaan, want het is op deze manier wel erg gemakkelijk. Voor het huren van een Fortwo betaal je in Duitsland 19 cent per minuut (all-in) met een maximum van 9,90 euro per uur. (via: automotive)