Hoe vaak check jij je bandenspanning?

Auteur: , 56 Reacties

Wist je dat het aanbevolen wordt om 12x per jaar je bandenspanning te controleren? Ik niet, en de meerderheid van de Nederlanders ook niet. Ongeveer 52% zou de bandenspanning minder dan 6 keer per jaar checken, wat ik nog een hoog percentage vind.

Dat blijkt een onderzoek van Goodyear, die ruim 2350 Nederlandse en Belgische automobilisten vroeg naar hun mening over autorijden. 79% Checkt uit veiligheidsoverwegingen de bandenspanning. 20% doet dit slechts 2 tot 3 keer per jaar en 48% is van mening dat de garage dit voor hen doet, wat de vraag oproept of er bij deze automobilisten vaak genoeg wordt gecheckt. Een uitkomst op dit gebied is het TPMS systeem. Vanaf november 2014 moeten alle nieuwe auto’s voorzien zijn van dit bandenspanningcontrolesysteem, dat via het dashboard informeert over de bandenspanning. Dit wordt door 73% gezien als een belangrijke veiligheidsmaatregel.