BMW beëindigt productie M5 met record

Auteur: , 52 Reacties

De BMW M5 gaat uit productie. Tijdelijk, natuurlijk, maar omdat de nieuwe 5 serie is gelanceerd moet er ook een nieuwe M5 komen. En die moet goed zijn, want deze M5 was de succesvolste tot nu toe.

In totaal werden er 20548 M5’jes geproduceerd. Wilt u weten welke u moet hebben om later een collectors item in handen te hebben? Wij zeggen: wees zuinig op uw M5 touring. De sedan werd namelijk 19523 keer gebouwd, de touring slechts 1025 keer. Deze M5 was slechts vijf jaar op de markt (de touring zelfs maar 3 jaar) maar was succesvoller dan de vorige generatie M5, die in zes jaar minder vaak werd verkocht.

Zo’n 8800 M5’s verdwenen naar het Amerikaanse continent, waarmee het de belangrijkste klant was van BMW. Schijnbaar beginnen ze ook aan de andere kant van de plas een beetje smaak te krijgen. In Europa gingen de meeste units richting Groot Brittanië en Ierland, alsmede Duitsland. Het grootste aandeel M5 Tourings is voor Duitsland met 302 stuks, dan weet je waar je moet zoeken voor een leuke import.

Belangrijke spil in het verhaal was natuurlijk de machtige V10 met 507 pk die in 2005 en 2006 “Engine of the Year” werd gekroond. Die prachtige motor zullen we niet terugzien en zal vervangen worden door een geblazen V8. We zullen deze M5 gaan missen, maar er komt vast een fraai snoepje voor in de plaats op basis van de 5 serie F10.