De SSC Ultimate Aero binnenkort weer op de troon?

Auteur: , 65 Reacties

Sommige mensen vinden het record van snelste productieauto ter wereld niet zo heel bijzonder. Hoe snel je met een auto over een recht stuk kunt rijden, zegt natuurlijk niet zoveel over de overall prestaties en kwaliteiten van een auto. Dat laat zich bijvoorbeeld een stuk beter meten aan de hand van een rondje Nürburgring. Maar je kunt lullen wat je wilt, het blijft een prestatie van formaat en het is nooit verkeerd om de titel van snelste productieauto op zak te hebben.

De Amerikaanse SSC Ultimate Aero had die officiële titel vanaf september 2007 tot heel kort geleden nog op zak (411 km/u), maar moest z’n troon onlangs afstaan aan de Duitse Bugatti Veyron Super Sport (434 km/u).

Shelby SuperCars, de maker van de SSC Ultimate Aero vat het sportief op.

We would sincerely like to congratulate Bugatti. When the Ultimate Aero broke the record in 2007, we knew it was just a matter of time until it was broken by someone else.

De Amerikanen lijken het er niet bij te laten zitten. Ze willen nog vrijwel niets kwijt over hun plannen met hun (tot nu toe) 1.305 pk sterke supercar, maar geven wel duidelijke hints dat we voor het eind van de zomer iets spannends mogen verwachten. Onder de bezielende leiding van designer Jason Castriota wordt hard gewerkt aan de SSC en men staat te popelen om het resultaat van alle inspanningen aan de wereld te laten zien.

We’ve been working on a new project to debut before the end of the summer. Not much can be said at this time except that we’ll be upping the ante on all fronts. Having famed American designer Jason Castriota as our lead design enables SSC to reflect its engineer and performance in its aesthetics. It’s impossible for us to be more thrilled about having him on board and we’re anxious to show the world what we have up our sleeve.

Het is dus nog even de vraag of de Bugatti Veyron Super Sport hiermee straks een antwoord krijgt en de SSC Ultimate Aero weer “zijn” troon mag betreden. We wachten ongeduldig af. (via: jalopnik)