Porsche Cayenne Turbo versus Carrera 4S (video)

Auteur: , 44 Reacties

Nee, wacht, niet meteen beginnen te lachen. De Carrera 4S is namelijk maar een tiende sneller op de sprint naar de honderd en heeft een stuk minder pk's dan de Cayenne Turbo. De Cayenne is natuurlijk wel 700 kilo zwaarder...

De Cayenne Turbo heeft om dat overgewicht te compenseren wel 115 pk meer, namelijk 500 pk versus de 385 paarden van de 911. Daarnaast is er uiteraard een stuk meer koppel beschikbaar. De SUV is niet gebouwd om hard te gaan op het circuit, het is een PC Hoofttractor met rechte lijn aspiraties. Natuurlijk stuurt het niet slecht, maar het kan nooit super zijn in de bochten. Of toch wel? Men besloot het voor ons te testen op een circuit in Millbrook op een baan die ontwikkeld is om de handling van auto’s te testen. De baan is 1,39 kilometer lang en de 911 Carrera 4S in vlageel met zwarte velgen (mjammie) zet een tijd neer van 43,5 seconden. Dan is het de beurt aan de Cayenne, en die verrast…